T-Bone Steak el tall americà per excel·lència

El T-Bone Steak és un dels talls de carn més emblemàtics de la gastronomia americana, reconegut per la seva suculència, sabor intens i versatilitat culinària. El seu nom prové de la forma característica del seu os, que s'assembla a una lletra "T". Aquest tall, combina dues parts premium de l'animal, el filet el llom baix.

27/04/2024
T-Bone Steak el tall americà per excel·lència

Origen i Tradició


El T-Bone Steak i el Porterhouse sorgeixen als Estats Units a mitjans del segle XIX com a resultat de la cerca de talls de carn de primera qualitat que puguin satisfer la demanda d’un país que s’està convertint en la primera potència economia. El seu nom prové de la forma característica del seu os de vèrtebra lumbar, que s’assembla a una lletra ‘T’

La diferència entre el T-Bone i el Porterhouse té a veure amb la mida que ha de tenir el filet per a diferenciar l’un de l’altre. Les especificacions de l’USDA (Departament d’Agricultura dels EUA) estableixen que el filet d’un Porterhouse ha de tenir mínim 1,25 polzades (32 mm) d’amplada a la seva part més ampla, mentre que el d’un T-Bone n’ha de tenir almenys 0,5 polzades (13 mm).

A la pràctica, la majora de restaurants i proveïdors de carn etiqueten el tall com a T-Bone, independentment del que s’ha mencionat anteriorment.

Aquest tall s’ha convertit en un element fonamental de les graelles i rostits americans, associat a celebracions familiars, esdeveniments esportius i reunions socials.

Característiques del T-Bone Steak


El T-Bone Steak s’obté de la regió lumar (el llom) de l’animal, específicament de la unió entre dos talls molt apreciats: el llom baix i el filet. Aquesta combinació ofereix el millor dels dos mons: el sabor intens i la tendresa del llom, juntament amb la suculència i la textura del filer.

La seva característica de forma de ‘T’ el distingeix visualment d’altres talls de carn i permet identificar clarament les dues porcions que el componen. A una banda de l’os es troba el llom, mentre que a l’altre trobem el filet, separats per una banda de greix que afegeix sabor i suculència durant la cocció
.

Preparació i cuinat del T-Bone Steak


T-Bone Steak by Franc Monrabà - Restaurante Haddock

Per a gaudir al màxim del T-Bone Steak és fonamental seleccionar un tall de carn fresc i de qualitat. Es recomana buscar peces ben marbrejades, amb un color vermell intens i una capa de greix exterior que garanteix suculència durant la cocció.

A l’hora de cuinar-lo, existeixen diverses tècniques que permeten ressaltar el seu sabor i textura. Des de la clàssica graella fins al forn o fins i tot a paella, cada mètode ofereix resultats deliciosos si es segueixen els passos adequats. És important tenir en compte el punt de cocció desitjat i deixar reposar la carn abans de servir-la perquè els sucs es redistribueixin i es mantingui tendra i sucosa.

És un tall molt popular també a Anglaterra i la majoria dels països excolònies angleses. A aquests països poden (o millor dit, podien) presentar gruixos diferents del suposat estàndard americà del diàmetre d’una moneda de quart de dòlar (uns 2,5 cm) i apropar-se més als tres.

A alguns països, com Argentina i Brasil, el T-Bone Steak es coneix com a ‘Bife de Costella o Bife Angosto’.

A Europa i Espanya és un tall associat completament a restaurants especialitzats en menjar nord-americà. La seva popularitat ha crescut en els últims anys, però encara no és freqüent trobat amb regularitat.



Disponible per encàrrec a Butcher & Chef


A Butcher & Chef oferim T-Bone Steaks de carn de vaca madurada des de 45 dies fins a 90 i encara més. Són peces seleccionades que provenen de granges de proximitat de les comarques de Girona i Lleida i que reposen a la nostra cambra de maduració en sec per a aconseguir una major tendresa i sabor.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a mantenir la sessió, oferir una millor experiència, obtenir dades estadístiques de navegació dels usuaris i mostrar-te publicitat personalitzada sobre la base d’un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Per a més informació consulta la Política cookies.

Pots acceptar totes les cookies prement el botó “Acceptar i continuar” o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó “Configurar”.