En els últims anys hem viscut a Europa i a Espanya alguns canvis que han dinamitzat el sector HORECA, ja de per si mateix bastant canviant. Conceptes com els food courts, el street food, els food trucks han enlairat al costat de noves receptes en sectors tradicionals amb molt de recorregut a la seva esquena com el del Burger. Aquests canvis suposen una oportunitat per als qui desitgin emprendre en aquest sector.
Els food trucks ha revolucionat el món de la gastronomia, oferint una experiència culinària innovadora, pràctica i accessible. I, entre les opcions més populars de la carta d'aquests establiments, estan les smash burgers, unes hamburgueses que conquisten paladars pel seu sabor intens i la seva preparació única.
Vols saber per què aquesta combinació és tan reeixida i com podria convertir-se en un negoci rendible? Continua llegint per a descobrir-ho.
Els smash burgers es distingeixen per la seva preparació, en la qual la carn s'aixafa (d'aquí el seu nom "smash") sobre una planxa calenta. Aquest procés crea una capa exterior cruixent mentre manté l'interior sucós i ple de sabor. Aquesta capa cruixent és un procés de “caramel·lització” conegut tècnicament com “Maillard” i del qual tothom parla en el sector.
A diferència de les hamburgueses convencionals, els smash burgers es cuinen en un temps curt i no necessiten ser gruixuts. El resultat és una textura i un sabor únics, ideal per als qui busquen una experiència d'hamburguesa artesanal i ràpida. Aquesta és una dels primers avantatges d'aquesta mena d'hamburgueses enfront de les tradicionals en el sector del street food / food trucks.
Els food trucks ofereixen una oportunitat de negoci amb una menor inversió que un restaurant físic, permetent als emprenedors reduir riscos mentre construeixen una base de clients. També els costos associats al mateix són menors de manera general si es compara amb un restaurant físic.
La versatilitat i mobilitat d'un food truck facilita portar el menjar a esdeveniments, festivals i zones d'alt trànsit, maximitzant l'exposició del negoci. Els food trucks no sols proveeixen de menjar, si no que són un excel·lent suport per a campanyes o accions de tota mena i la seva mobilitat permet esquivar l'estacionalitat en nínxols concrets del mercat.
Els smash burgers requereixen pocs ingredients i es preparen ràpidament, adaptant-se a la perfecció al ritme dinàmic d'un food truck. A més, la seva popularitat fa que atreguin clients fàcilment. En l'actualitat més del 50% del consum d'hamburgueses s'ha desplaçat de la Burger tradicional a la Smash Burger i es preveu que la tendència sigua, com en el cas dels food trucks
En el cas de les generacions més joves, els millennials i la generació Z la seva incidència és molt major. Aquests col·lectius busquen aliments ràpids, però amb un toc artesanal i de qualitat. Els smash burgers ofereixen precisament això, per la qual cosa si aquest és tu públic la Smash ha d'estar, si o si, en la teva oferta.
En esdeveniments i festivals, els smash burgers solen ser una de les opcions preferides, ja que són fàcils de consumir i ofereixen un sabor diferent respecte a la Burger tradicional o altres productes com a salsitxes amb molt més temps en el mercat.
Per a preparar un smash burger clàssic, necessitaràs:
Respecte a una hamburguesa tradicional cal destacar que el temps emprat per unitat és molt de menor en la seva preparació (tant la carn com la Burger completa). No cal usar tants ingredients perquè en la smash Burger la senzillesa és important i sobretot la carn només té un “punt” que el “maillard” aquest perfecte.
Butcher&Xef ha desenvolupat una hamburguesa smash amb unes característiques que la fan única per al sector. No sols està elaborada amb la millor carn de vaca 100% de proximitat, de matança pròpia i processada íntegrament en el nostre obrador si no que té la combinació ideal de greixos i magres perquè sempre caramel·litzi, perquè el famós “maillard” es realitzi sense esforç. És la primera Burger “easy smash” del mercat.
A més ve envasades al buit en bosses de diverses grandàries amb les Burger formatades amb diferents grandàries segons les necessitats de cada client.
Tot aquesta pensat perquè sigui fàcil i ràpid aconseguir smash Burger són un sabor increïble, que sempre quedin sucoses i cruixents amb el mínim esforç, perquè el benefici per unitat venuda sigui major que amb altres opcions.
Per a fer smash burgers només es necessita una bona planxa, un “Burger smasher” per a aixafar-la, una espàtula resistent i un equip de refrigeració per a mantenir els ingredients frescos. Equipament que aquesta present en tots els food trucks fins i tot en els més bàsics.
Incorporar pràctiques sostenibles, com a envasos biodegradables o ingredients locals, pot millorar la imatge del food truck i atreure a clients conscients del medi ambient és cada vegada més rellevant.
La carn de Butcher&Xef és de proximitat, procedent d'explotacions familiars on els animals viuen sota criteris de benestar animal. Aspectes que el públic objectiu valora cada vegada més.
Els smash burgers i els food trucks s'han convertit en una combinació guanyadora perquè ofereixen sabor, rapidesa i una experiència culinària única i accessible. La recepta ideal per a un negoci d'èxit i molt rendible.