Quina és la diferència entre un porterhouse i un t-bone?

Dues talls típicament americans que tenen el seu públic fidel. Hi ha qui prefereix un T-Bone amb menor quantitat de filet i llom alt i qui es decideix per un Porterhouse per a gaudir d'una major porció de filet i de llom baix.

24/09/2024
Porterhouse i Tbone
Per a conèixer les diferències entre el llom alt i el llom baix us recomanem que llegiu aquest article del blog, per a aprofundir en la història i conèixer més sobre la irrupció dels talls americans en la “alta” cuina us recomanem la lectura d'aquest altre.

Origen i Tradició


El T-Bone Steak i el Porterhouse sorgeixen als Estats Units a mitjan segle XIX com a resultat de la cerca de corts de carn de primera qualitat que poguessin satisfer la demanda d'un país que s'estava convertint en la primera potència econòmica. El seu nom prové de la forma característica del seu os de vertebra lumbar, que s'assembla a una lletra "T".

El nom "Porterhouse" prové dels "porterhouses", un tipus de taverna o posada a Nova York on se servia aquest tall de carn en grans porcions. Aquests establiments eren molt populars entre els treballadors i viatgers, que buscaven un menjar substanciós i abundant. El Porterhouse i el T-Bone, amb la seva combinació de dues corts premium en un només, aviat es van convertir en un símbol de l'abundància i l'esperit emprenedor dels Estats Units.

Una diferència regulada pel Departament d'Agricultura de USA


La diferència entre el T-Bone i el Porterhouse ha de veure amb la grandària que ha de tenir el rellom per a diferenciar a un de l'altre. Les Especificacions del USDA (Departament d'Agricultura dels EUA) estableixen que el rellom d'un porterhouse ha de tenir almenys 1,25 polzades (32 mm) d'ample en la seva part més ampla, mentre que el d'un T-bone ha de tenir almenys 0,5 polzades (13 mm) d'ample.

Medidas Porterhouse y t-Bone

 

En la pràctica la majoria de restaurants i proveïdors de carn, fora dels EUA i d'altres països anglosaxons, etiqueten el tall com a T-Bone independentment de l'anterior.

Aquest tall s'ha convertit en un element fonamental de les graelles i rostits americans, associat a celebracions familiars, esdeveniments esportius i reunions socials.

Disponible per encàrrec a Butcher & Chef


A Butcher & Chef oferim T-Bone Steaks de carn de vaca madurada des de 45 dies fins a 90 i encara més. Són peces seleccionades que provenen de granges de proximitat de les comarques de Girona i Lleida i que reposen a la nostra cambra de maduració en sec per a aconseguir una major tendresa i sabor.


Productes relacionats

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a mantenir la sessió, oferir una millor experiència, obtenir dades estadístiques de navegació dels usuaris i mostrar-te publicitat personalitzada sobre la base d’un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Per a més informació consulta la Política cookies.

Pots acceptar totes les cookies prement el botó “Acceptar i continuar” o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó “Configurar”.