La distància entre el lloc de cria, sacrifici i elaboració té un impacte determinant sobre la qualitat de la carn i també sobre el medi ambient (emissions de carboni associades al transport). La major part de la nostra carn, pràcticament el 100% , d'animals criats i processats localment en granges i explotacions catalanes.
A aquest concepte genèric de proximitat basat en la proximitat geogràfica hem d'afegir la selecció de proveïdors que al seu torn apliquen el mateix criteri en la selecció, cria i alimentació del seu bestiar.
Volem conèixer i coneixem la història darrere de cada explotació ramadera i els seus animals, granges amb les quals mantenim sempre una relació directa. Que, en molts casos, es remunta a diverses dècades enrere..
Els criteris de selecció de la nostra carn basats en la proximitat, traçabilitat i enfocament de col·laboració amb els ramaders permeten obtenir una carn amb absència o molta menor presència d'additius (procedents de l'alimentació del bestiar i uns certs requisits legals per a garantir seguretat alimentària per a allargar el període de conservació)
La proximitat i l'ús de mètodes de producció tradicionals que prioritzen la qualitat versus el rendiment carni per exemplar requereix de menys procés de manipulació i conservació. Això permet que els productes mantinguin major integritat i frescor.
La compra i el consum de productes de proximitat suposa un enorme benefici per a moltes comunitats rurals. Algunes s'han vist en dificultats, o fins i tot han desaparegut o mutat en una altra mena d'explotació davant la impossibilitat de continuar desenvolupant la seva activitat utilitzant mètodes de producció que prioritzen qualitat de producte, respecte al medi ambient i retorn econòmic positiu a la seva comunitat.
Com a intermediari únic *Butcher&Chef aquesta compromès amb models d'explotació respectuosos amb la tradició que assegurin riquesa a les comunitats rurals i que tinguin la seva prioritat i compromís en la protecció de l'entorn, benestar animal i qualitat.