Com ja us hem explicat en diversos articles la smash burger es distingeix principalment per la seva tècnica de preparació. A diferència de les hamburgueses tradicionals que es cuinen a la brasa o a la planxa segons el punt desitjat pel client, les smash burgers són boles de carn picada que s'aixafen directament sobre la planxa molt calenta.
Aquest procés maximitza la reacció de Maillard, un fenomen químic que intensifica els sabors, creant una escorça daurada i cruixent en l'exterior, mentre l'interior es manté sucós i ple de sabor.
El resultat és una hamburguesa amb contrastos únics: vores cruixents, un centre sucós i una explosió de sabor en cada mossegada. La simplicitat de la seva preparació, combinada amb la possibilitat de personalització, ha convertit a aquesta tècnica en una de les favorites tant de xefs com de consumidors.
Encara que la seva popularitat actual pugui semblar una novetat, la smash burger té arrels profundes en la cultura gastronòmica estatunidenca. Va sorgir durant la Gran Depressió com una solució econòmica per a potenciar el sabor de carns de qualitat mitjana.
És una tècnica que havia caigut en desús i només quedaven cadenes locals en llocs molt concrets de USA que continuaven sent fidels a aquesta tècnica. No obstant això, a partir del 2019 cadenes que buscaven innovar en la seva oferta com Shake Shack i Smashburger, van redescobrir aquesta tècnica i la van portar a un nivell de “sofisticació” elevat.
En els últims anys, la smash burger s'ha popularitzat a Europa i a Espanya, guanyant adeptes, sobretot entre el públic més jove, gràcies a la seva senzillesa i la seva capacitat d'oferir una experiència sensorial superior.
La base d'una bona smash burger és una carn d'excel·lent qualitat, amb un balanç ideal de greix i magre (20:80). Això és el que diu tot el món i trobaràs en totes les cerques que facis en internet, alguns fins i tot et diran 70 / 30 o "sempre una mica més de greix".
Però nosaltres, et direm que només l'equilibri garanteix una textura sucosa i un sabor increïble. Alguns establiments que s'han posat de moda en la xarxes per les seves "burgers innovadores" , com Temper Burger de Londres, fins i tot opten per carn provinent de vaques lleteres que diuen, "asseguren un sabor més profund i complex".
Desprès de moltes proves, formules i més de tres anys fabricant tones i tones de smash burger hem aconseguit que nostra Smash Burger ONE sigui la referència, una cuidada mescla de magre de diferents parts de l'animal i també de diferents grasses, també de diferents origenes i diferents tipus de fusió aporten sabor i complexitat.
Per descomptat amb carn de vaca frisona de proximitat, amb matança pròpia i elaboració pel nostre personal en el nostre obrador.
La clau està a aixafar la carn immediatament, permetent que el greix natural es caramel·litzi sense perdre suculència. Un error comú és pressionar novament la carn després de donar-li la volta, la qual cosa expulsa els olis essencials i arruïna el sabor.
A diferència de les hamburgueses gegants d'antany o la llista d'ingredient i condiments de les burgers gurmet, la smash burger aposta per la simplicitat: formatge fos, un bon pa suau, adobats (cogombrets) i salses de qualitat. Aquest enfocament minimalista permet que el sabor de la carn sigui el protagonista. A més aquest enfocament minimalista redueix enormement la complexitat i el temps d'elaboració de la smash burger respecte a les hamburgueses clàssiques.
En un context d'inflació i reducció del pressupost familiar destinat a la restauració fora de la llar, les smash burgers s'han convertit en una solució molt rendible per als restaurants. El seu temps de cocció reduït (90-180 segons) i la seva simplicitat de muntatge permeten als establiments atendre més clients de manera eficient, maximitzant beneficis sense comprometre la qualitat.
A més i això és indiscutible, la smash burger aquesta entre els més joves, per la seva senzillesa, frescor, i perquè com les patates fregides, la seva maillard fa que sigui gairebé impossible menjar una sola unitat.
La creativitat en el món de les hamburgueses sembla inesgotable. Algunes tendències emergents inclouen utilitzar ceba caramel·litzada (Estil Oklahoma), posar l'accent en la carn per a oferir matisos sofisticats o més sueves, o fins i tot opcions amb pans diferents o sense pa.
Però tots estan d'acord que és una tendència amb sabor de futur; representa un canvi en com entenem i gaudim de les hamburgueses. El seu enfocament en la qualitat, la simplicitat i l'eficiència assegura que aquest estil triomfi dins del fast food, adaptant-se a nous públics i tendències alimentàries.
Començar amb la barreja de carn adequada és el primer pas per a l’èxit d’una hamburguesa, sigui tradicional o smash.
Amb la nostra Smash Bruger ONE podràs crear hamburgueses Smash de manera senzilla i eficient. S’ha tingut en compte el sabor i la textura que ha de tenir una bona Smash Bruger i s’ha optimitzat to el que fa que el procés d’elaboració sigui senzill i pràcticament lliure d’errors.
Però si necessites un producte a mesura, fins i tot un que només existeixi a la teva imaginació, el podem crear junts. Moltes tones de preparat per a hamburgueses Smash ens avalen.