Les noves tendències en les Smash Burger per a 2025: les novetats que ens porta el sector

En 2025, les tendències com "Fat Smash" i "Grass Fed Meat" estan portant aquest clàssic a un nivell completament nou. A més, els mètodes de cocció més acurats i l'ús d'eines especialitzades estan redefinint com aconseguim aquesta combinació perfecta de cruixent i suculència.

23/01/2025
Les noves tendències en les Smash Burger per a 2025: les novetats que ens porta el sector

Introducció


Les Smash Burgers, que van sorgir als EUA com a manera d'aprofitament de carns menys susceptibles de ser usades per a Burger, però van evolucionar cap a una proposta de qualitat que buscava altres sabors i altres generacions han conquistat el cor dels amants del menjar ràpid gurmet.

En 2025, les tendències com "Fat Smash" i "Grass Fed Meat" estan portant aquest clàssic a un nivell completament nou. A més, els mètodes de cocció més acurats i l'ús d'eines especialitzades estan redefinint com aconseguim aquesta combinació perfecta de cruixent i suculència.

Hem parlat amb cuiners i propietaris d'aquesta mena d'establiments del nostre país, però també del seu país d'origen, els EUA i fins i tot d'un país més pròxim, el Regne Unit, on la tendència va arribar més tard, però on la “scene” està especialment activa.

Continua llegint per a descobrir què ens ofereix el futur en aquest deliciós univers!




Què són les Smash Burgers?


Origen i evolució


Les S
mash Burgers van néixer als Estats Units, on la seva preparació ràpida i el seu sabor intens i cruixent van conquistar al públic. El secret que no puguis menjar tan sols una smash burger està en el seu mètode de cocció: aixafar la carn sobre una planxa calenta per a maximitzar la reacció de Maillard, creant una capa exterior cruixent i un interior sucós.

Característiques principales: Estas hamburgueses es caracteritzen per:


  • Combinació de carn amb magres i grassa especifíca en origen i percentatges
  • Smash” La carn s'aixafa i ràpidament.
  • Vores cruixents i un centre saborós.
  • Ingredients addicionals mínims, però d'alta qualitat.

Com és possible fer millors Smash Burgers?


Millor carn, òbviament. El 
smashing va sorgir durant la Gran Depressió com una forma barata de convertir “carn picada de qualitat mitjana en alguna cosa chamuscado, caramel·litzat i profundament saborós” Els millors locals i cuiners d'aquesta mena d'hamburgueses són molt exigents i fins a secretivos amb els seus proveïdors i mescles.

La carn picada que usen algunes de les hamburgueseries de moda en la capital britànica procedeix de les carnisseries que proveeixen a alguns dels millors xefs de la ciutat.

Molts confien l'elaboració de les seves mescles a empreses carnisseres, que com Butcher&Chef, només treballen amb matança pròpia i un reduït grup de granges.

La carn picada per a hamburgueses necessita una proporció concreta de magres i grasses, i preferiblement es picarà a partir de talls sencers de carn, perquè les fibres musculars i el greix s'adhereixin de manera natural.

Si s'utilitza carn picada magra i s'afegeix greix a la mescla, diu un restaurador, "es nota molt. El greix no està ben distribuïda. Fa que l'hamburguesa tingui un aspecte foradat". És una cosa que diuen molts dels cuiners quan treballen la seva versió de la Smash.


En la graella, conservar aquest greix saborós és la clau. Una hamburguesa aixafada ha de cuinar-se tan ràpid (entre 90 i 180 segons) que no dona temps al fet que es perdi massa greix ni al fet que s'elimini la humitat.

"Si ho deixes fins que el greix comenci a fondre's, estaràs eliminant tot el greix, tota la diversió. Aixafa-la, dona-li la volta i no l'aixafis la segona vegada, perquè és quan el greix està líquid. Així pots matar una hamburguesa". Comenta un altre restaurador.

Tendències clau per a 2025


Els criteris o paràmetres en els quals molts restauradors i empresaris del fast food estan treballant són diversos, però podem parlar de sis característiques principals

  • La textura cruixent
  • La integritat estructural del conjunt
  • Els toppings i salses que conformen cada recepta
  • La composició, punt i característiques de la carn
  • El brioix / panet
  • El número de “patties” a incloure per burger.

Òbviament, com a proveïdors de carn ens centrarem principalment en ella, però com a part de la Smash Burger completa es veu afectada i afecta al resultat final.


Fat Smash: Un enfocament més sucós


El "Fat Smash" s'ha convertit en un dels termes que més hem escoltat. Aquest concepte ressalta l'ús de carn amb un major percentatge de greix, la qual cosa intensifica el sabor i millora la textura. Suposa una evolució d'una hamburguesa que prioritza el “cruixent” i l'aparença visual cap a un major equilibri a l'interior que persegueix més sofisticació en la gamma de sabors.


Els beneficis del Fat Smash:

Hamburgueses més sucoses i saboroses. Una cocció que ressalta el perfil gras de la carn sense perdre la seva suculència.


Grass Fed Meat: Carn sostenible i deliciosa

Als EUA, especialment en la Costa Oest, hi ha una cadena d'hamburgueseria que està fent molt soroll entre influencers, socialties i amants del nou.

La seva proposta és utilitzar carn de boví alimentada amb herba (pastura) el que no sols és una opció més ètica, sinó que també aporta un sabor més net i natural. Això és una cosa que es repeteix també el vell continent amb hamburgueses elaborades amb “antigues vaques lleteres”

Alguna cosa que Butcher&Chef ja va iniciar fa tres anys utilitzant vaca frisona procedent de granges lleteres de proximitat per a elaborar la seva Smash Burger ONE

Els beneficis d'utilitzar carn de vaques que han pasturat (Grass Fed):

Textura més ferma i un sabor terrós únic. Beneficis nutricionals, com un major contingut d'omega-3.


Altres innovacions que podem esperar en 2025.

Des de carns madurades fins a mescles amb ingredients exòtics com a espècies internacionals, les opcions no tenen límits. Però, donada l'aparent senzillesa d'elaboració d'una Smash Burger, aquest tipus de preparacions s'enfronten en les cuines: un problema, la falta de consistència quan s'elaboren moltes unitats.

¿Què busquen els consumidors moderns en la restauració fora de la llar i concretament en les Smash Burgers?


Creixent interès per la sostenibilitat i l'ètica.


Avui dia els consumidors valoren cada vegada més les opcions que respectin el medi ambient i el benestar animal. Això inclou ingredients locals i mètodes de producció responsables. En Butcher&Xef hem estat sempre impulsors i defensors d'un model de negoci que tingui en compte els impactes de l'activitat en el planeta i la societat. A més, el nostre model “del camp a la taula” ens permet controlar tots els processos.

Experiències gastronòmiques úniques.


La personalització és una tendència que sense ser nova continuarà tenint molta força en 2025, els restauradors volen oferir opcions que permetin als clients triar cada detall del seu Smash Burger, des de la carn fins als "toppings".

A mode de resum, citarem alguns dels aspectes que ens han comentat més vegades i que poden ser més rellevants

Els pans artesanals i opcions sense glútens segueixen amb força. Per a alguns ara són tan importants com la carn. Des de brioix daurat fins a opcions keto, hi ha alguna cosa per a tots els gustos.

Noves combinacions de salses i toppings: Les maioneses infusionadas, adobats casolans i combinacions dolces i salades estan redefinint el concepte de smash burger gurmet. Cert és que la Smash va començar com una cosa simple, però sabem que a molts aquesta simplicitat se'ls ha quedat justa.

Tècniques de preparació innovadores: mètodes de cocció i tecnologia en la cuina.




Aixafar la carn “Smashear” continua sent essencial, però ara es combinen tècniques com el sous-vide per a garantir una cocció uniforme. També hi ha qui ha redissenyat els utensilis per a aixafar la carn, eines especialitzades per a aconseguir la textura perfecta, controlar la pressió i garantir una cocció uniforme.

Aquestes eines permeten una distribució de la calor ideal, assegurant que cada hamburguesa tingui vores cruixents i un interior que conservi la seva humitat natural.

També hi ha qui dona un toc de sabor addicional amb gruixos més grans que s'acaben en forn o “kettle” per a ahumar.

La importància de l'efecte Maillard en les smash burgers.


Tot i l'anterior, gruixos, interiors, eines i mètodes alternatius de finalitzar la cocció l'efecte Maillard és la clau del sabor profund i la textura cruixent d'una Smash Burger ben feta. Aconseguir-ho requereix no sols una planxa calenta, sinó també l'aplicació adequada de pressió per a crear aquesta crosta caramel·litzada en les vores, mantenint l'interior sucós i ple de sabor.

Per què sorgeixen aquestes tendències de reelaboració o evolució de les Smash Burgers?


Gairebé tots els que ens han concedit el seu valuosíssim temps per a elaborar aquest article coincideixen en la necessitat d'innovar, la cada vegada major competència i relativa recent introducció del producte en alguns països.

Per a alguns xefs i restauradors les Smash Burgers deuen part de la seva popularitat a haver-se convertit en estrelles d'Instagram. L'aspecte que els "maillard extrems" aporten al producte a vegades va en detriment de sabor i textura. Això és una opinió d'un nou corrent que vol aconseguir un millor equilibri del conjunt.

Fat Smash vs. Grass Fed Smash: Quin és millor?


Evidentment aquí no busquem una resposta ni creiem que hi hagi una. És possible que ambdues convisquin perquè no és una cosa excloent. Tampoc com passava amb el llom alt i el llom baix es pot parlar de “mejor" si no més adequada per a o “a qui agradarà més”

Comparativa de sabors i textures


Mentre que el "Fat Smash" aposta pel sucós i decadent, la carn "Grass Fed" ofereix un sabor més natural i sofisticat.

Què diu la nutrició?


Totes dues opcions tenen avantatges: el primer és indulgent, mentre que el segon és ideal per als qui busquen una dieta equilibrada.

Conclusió: Què esperar en el futur?


El món de les Smash Burgers està més viu que mai. Amb tendències com el "Fat Smash," l'ús de nous tipus de carn, mètodes de cocció més acurats i eines especialitzades, 2025 promet ser un any emocionant per als amants d'aquestes hamburgueses. Quina serà la teva favorita?

Productes relacionats

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a mantenir la sessió, oferir una millor experiència, obtenir dades estadístiques de navegació dels usuaris i mostrar-te publicitat personalitzada sobre la base d’un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Per a més informació consulta la Política cookies.

Pots acceptar totes les cookies prement el botó “Acceptar i continuar” o configurar-les o rebutjar el seu ús prement el botó “Configurar”.