A Butcher&Chef som conscients de la responsabilitat que tenen totes les empreses amb els seus clients, proveïdors, treballadors i amb el conjunt de la societat. En el cas de les indústries alimentàries, concretament al sector carni, aquesta responsabilitat és encara major ja que s’han de procurar aliments destinats al consum de grans grups d’individus i s’ha d’assegurar, no només la seva seguretat alimentària, sinó també una aportació correcta i equilibrada a les seves necessitats nutricionals.
El consum de carn de boví ha format part de la dieta humana durant segles, però a les últimes dècades la producció massiva i la demanda creixent han generat preocupacions sobre la seva sostenibilitat. Adoptar un enfocament responsable cap al consum de carn, no només té implicacions per a la nostra salut, sinó també per al medi ambient i les comunitats locals.
A aquest article volem resumir alguns dels passos i mesures que hem donat, des de la creació de Butcher&Chef, com la selecció en origen, el suport a les granges familiars de proximitat i la valoració de races locals, podem contribuir a un consum més responsable i sostenible.
El consum responsable implica prendre decisions de compra que considerin els impactes socials, econòmics i ambientals dels productes que adquirim. En el cas de la carn de boví, això significa optar per carn que ha estat produïda èticament i de manera respectuosa amb el medi ambient, sempre recolzant les comunitats locals. De manera anàloga com a empresa càrnia, Butcher&Chef realitza una selecció i compra responsable de bestiar tenint en compte aquestes consideracions.
Adoptar un consum responsable és crucial per a minimitzar el nostre impacte al planeta. A més a més, ens permet donar suport a pràctiques agrícoles que promoguin el benestar animal, la conservació de recursos naturals i el manteniment de la biodiversitat.
Per a Butcher&Chef, aquesta compra i consum responsable també tenen implicacions molt importants en el desenvolupament de les comunitats locals, especialment les rurals, que en alguns casos encara mantenen estructures productives que no són rendibles des del punt de vista econòmic respecte a models industrialitzats que no tenen en consideració les externalitats negatives (principalment impacte mediambiental, però també de benestar animal o, fins i tot, seguretat alimentària.
La selecció en origen fa referència a l’elecció conscient de productes que coneixem d’on provenen. Això inclou saber com s’ha criat el bestiar, quin tipus d’alimentació ha rebut i les condicions de la granja.
En seleccionar carn en origen, recolzem a productors que mantenen elevats estàndards de benestar animal i sostenibilitat. També podem assegurar-nos que la carn que consumim és d’alta qualitat i lliure de pràctiques de cria intensiva.
La qualitat o aptitud càrnia d’una raça de boví depèn, sens dubte, de la genètica, però depèn encara més de l’alimentació i el tipus de vida que ha tingut l’animal. Fins i tot entre dos animals de la mateixa raça i explotació poden existir diferències importants.
Les granges familiars de proximitat són explotacions agràries gestionades per famílies, generalment petites o mitjanes, que produeixen carn per a la seva venda a mercats locals. Aquest model de producció és més sostenible i ètic en comparació amb la ramaderia industrial.
Moltes explotacions amb les quals treballa Butcher&Chef són a menys de 100 kilòmetres de distància de les nostres instal·lacions, que minimitza les emissions del transport així com l’estrès dels animals.
Aquesta mena de granges sol utilitzar pràctiques agrícoles tradicionals que respecten el medi ambient, com la rotació de cultius i l’ús mínim de productes químics. Addicionalment, les granges familiars contribueixen a l’economia local i preserven les tradicions rurals.
En comprar productes de granges familiars de proximitat, estem donant costat a les economies locals, cosa que ajuda a mantenir llocs de treball a les comunitats rurals i fomenta el desenvolupament sostenible.
Per a Butcher&Chef, aquest suport a les comunitats locals és essencial per garantir la supervivència d’uns models de desenvolupament rural que un dels fundadors de la companyia coneix a la perfecció, llevat que és la cinquena generació d’una família de carnissers de Lleida.
El poder dels consumidors és significatiu. En escollir productes que respecten al medi ambient i recolzin a les comunitats locals, cadascú de nosaltres pot contribuir al canvi cap a una agricultura més sostenible.
A més a més de fer eleccions de compra responsables, els consumidors poden influir en el mercat promovent pràctiques sostenibles, ja sigui a través de l’educació, l’activisme o recolzant a les empreses que adopten aquestes pràctiques.
El consum responsable de carn de boví no és només una tendència, sinó també una necessitat en un món que s’enfronta a desafiaments ambientals sense precedents. En optar per la selecció en origen, recolzar a les granges familiars de proximitat i valor les races locals, podem gaudir de carn de qualitat alhora que es minimitza el nostre impacte al planeta.
Pots trobar més informació sobre el nostre compromís de reduir el nostre impacte negatiu al medi ambient i el nostre compromís constant de millora a
També trobaràs informació sobre els orígens de l’activitat de Butcher&Chef i el seu compromís pel manteniment de les comunitats rurals d’agricultors i ramaders.