Quan parlem del món de la carn i de la cuina hi ha pocs plaers tan primitius i apetitosos com un bon tall a la graella cuinat a la perfecció. Existeixen dos aspectes decisius, el tall i com cuinar-lo, que fan que el resultat sigui un èxit rodó.
A Butcher&Chef tenim dos mestres en els dos camps, un expert carnisser i una xef apassionada de la brasa.
La Picanya o culatí està arrasant als restaurants de mig món i hem volgut preguntar a la Xef Dayana el motiu. La seva resposta no deixarà indiferent a ningú...
Segons la xef, la Picanya és un tall que sobresurt per sobre de tots els altres. Prové del cor d’Amèrica del Sud, especialment del Brasil, on se la coneix com a la ‘reina dels filets’ o el ‘coulotte’. Tot i que potser no té el rang a molts restaurats d’un New York strip o del filet mignon, per a alguns cuiners i amants de la carn és igual o fins i tot superior.
Aquest sucós tall es troba a la cama del boví/vaca, just al lateral del maluc, una secció triangular que combina la carn tendra amb una deliciosa capa de greix caramel·litzat a la perfecció quan es cuina a la graella. Aquesta barreja de carn magra i greix fa que la Picanya sigui la màxima expressió del sabor a carn i la tendresa sucosa.
El ‘marmoleado’ de greix a la Picanya (capes visibles de greix intramuscular) li afegeix una profunditat de sabor incomparable. A mesura que es desfà durant la graella, es generen diferents sucs amb sabors que van des de la delicadesa a la intensitat que delecten les teves papil·les gustatives amb cada mos.
La característica capa de greix de la Picanya assegura que la carn es mantingui increïblement tendra i sucosa.
La versatilitat d’aquest tall és una altra raó del seu atractiu. Sigui la teva preferència els filets gruixuts, rodanxes fines o fins i tot picat a ganivet per a tacos o tallat per fer hamburgueses, la Picanya s’adapta a quasi tot.
Per als fanàtics de la barbacoa, la Picanya és un somni fet realitat. El seu gruix i contingut en greix la fan ideal per a la graella i, segurament, impressionarà als teus convidats a qualsevol graellada. La seva morfologia fa que en una mateixa cocció es puguin obtenir talls que satisfacin a qui prefereix diferents punts de la carn.
Per tot això, la Picanya ha conquerit el paladar de molts amants de la carn que volen tastar nous talls, punts o formes de gaudir del sabor i la textura.
A Butcher & chef et podem oferir aquest tall ,procedent de boví, seleccionat en origen, de proximitat i amb matança pròpia. Som proveïdors de restauració amb repartiment propi i podem oferir aquest i molts altres tallis tant tradicionals com d'especialitat.